Pagini

4/24/2014

Musuroi de Vanilie



Avem nevoie
Blat
*5 oua
*120 g zahar
*150 g faina
Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, galbenusurile si faina.
Impartim compozitia pentru 2 forme. Una intro tava dreptunghiulara si una rotunda cam de marimea castronului in care montam.
Dam la cuptor 15 minute la 180 grade




Blaturile


Crema
*500 ml lapte
*3 oua
*6-8 linguri zahar - dupa gust
*100 g faina
*esenta vanilie
*un plic gelatina




Blaturile montate

Galbenusurile se freaca cu 3-4 linguri de zahar, faina si putin lapte
Laptele se pune la fiert si treptat se adauga amestecul obtinut din galbenusurile freacate cu 3-4 linguri de zahar, faina si putin lapte. Amestecam pana se ingroasa, adaugam vanilia si lasam sa se raceasca.
Punem gelatina la inmuiat cu 2-3 linguri de apa.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cu restul de zahar si se amesteca cu gelatina si crema calduta.

Prajitura se monteaza intr-un castron rotund cu peretii tapetati cu aluat copt, se umple cu crema si se atsupa cu blatul rotund. Se da la rece cateva ore, se intoarce, pudreaza cu cacao si se duce la masa.



Micul Extraterestru


Musuroiul gata de gustat

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu