Pagini

4/10/2014

Prajitura Saracului

Acest dulce imi aduce aminte de copilarie, de vremurile cand o rugam pe mama sa faca ceva dulce si camara era aproape goala, sau era post. Blatul se gaseste sub mai multe denumiri : negresa, prajitura de post, dar pentru mine ramane prajitura saracului.

Compozitia gata de copt
Avem nevoie:
*2 cani apa fiarta/calda (500 ml)
*1 cana ulei (250 ml)
*1 cana zahar tos (250 g)
*2 cani faina (400 g)
*1 plic praf de copt
*4 linguri cacao
*jumatate borcan gem (prune de preferat pentru gustul acrisor sau orice gem inchis la culoare)




Dupa 35 min si 180 grade


Amestecam apa, uleiul, zaharul si gemul si lasam sa stea vreo 15-30 minute pana ce zaharul este topit
Adaugam faina, praful de copt si cacao.
Punem in tava medie pe hartie de copt si dam la cuptor timp de 35 minute la 180 grade.
Dupa ce se raceste complet o taiem,  pudram sau glazuram ( incalzim 150 ml apa, 150 g zahar si cacao)





Ornat si deja degustat

Dulcele taiat si ornat


Gata de dus la masa


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu