Pagini

2/09/2014

Keep Calm and Have a Cookie


Copil fiind, in fiecare duminica era musai sa avem ceva dulce. Asa ne-a obisnuit mama si se are ca am mentinut traditia. Dupa o saptamana plina sau nu, dupa caz, va sugerez sa va desfatati cu o briosa umpluta cu gem de prune. Niciodata nu mi-a placut gemul de prune probabil pentru ca mama avea cantitati interminabile si sunt sigura ca multi dintre voi impartasiti aceeasi parere, dar in prajituri este extraordinar de bun.


Va propun o reteta simpla de briose de vanilie cu gem de prune.


Pregatire 10 min
Aveti nevoie de:
*1 ou
*100 g zahar
*100 ml lapte/iaurt/sana/lapte batut
*100 ml ulei
*150 g faina
*esenta de vanilie
*1 plic praf copt
*gem de prune

Se amesteca in ordinea mentionata. Umplem formele cam trei seferuri in felul urmator: o lingura compozitie apoi o lingura gem si apoi inca o lingura compozitie.
Le coacem la180 grade timp de 20 minute.
Mie imi plac fara creme dar puteti face o glazura, o crema de vanilie sau le puteti pudra.
Au iesit cam asa:

 

Pofta buna!
Cristina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu