Pagini

4/24/2015

Tort cu Crema de Zahar Ars


De ceva timp imi era dor de crema de zahar ars, asa ca am verificat frigiderul si se pare ingredientele necesare sunt, pofta de dulce este, deci sa incepem.

Ai nevoie
Crema
*1 cana si jumatate zahar
*800 ml lapte
*6 oua




Amestecam laptele cu ouale si jumatate de cana de zahar.
Intr-o cratita cu diametrul de aproximativ 20/30cm si inalta de aproape 10 cm caramelizam zaharul si il intindem pe peretii cratitei.
Dupa ce se raceste se adauga compozitia obtinuta din lapte, oua si zahar.

Dam la cuptor 45 minute la 180grade.



Blat
*4 oua
*4 linguri de zahar
*4 linguri de faina
* un praf de sare.
Batem albusurile spuma cu praful de sare si zaharul.
Apoi adaugam galbenusurile si faina.






Compozitia de blat se adauga peste crema dupa 15 minute dupa ce am pus crema la cuptor si mai lasam inca 30 min.

Se lasa sa se raceasca in totalitate si se rastoarna pe platou abia a doua zi, pentru a nu crapa crema.


Pofta buna!
Cristina



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu