Pagini

5/14/2014

Placinta cu Rubarbar

Tije de rubarbar


Una dintre plantele descoperite cand am venit in Ardeal a fost rubarbarul. Habar nu aveam ce este pana nu am gustat. Papilele mele gustative au fost fascinate. Pe cat este de acru in stare cruda pe atat este de bun in prajituri. Mai jos este o reteta de placinta cu rubarbar pe cat de banala, pe atat de delicioasa!







Placinta cu rubarbar
Avem nevoie

5 oua
200 g unt sau 250 ml ulei
200 g zahar
250 ml lapte
1 plic praf de copt
400 g faina
6 tije de rubarbar curatat
200 g zahar pentru spuma



Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul/uleiul pana ce zaharul este topit
Se adauga laptele si faina cu praful de copt amestecand cu un tel.
Punem in tava pe hartie de copt si adaugam rabarburul taiat bucatele
Dam la cuptor 40 de minute la 180 grade
Cand mai sunt 5 minute din timp adaugam bezeaua obtinuta din albusul batut spuma cu zaharul.




Pofta buna
Cristina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu