Pagini

10/19/2014

Placinta cu Dovleac

De cand ma stiu, la mine in casa toamna este sezonul placintelor cu dovleac, sfecla si gutui. Poate si pentru faptul ca toate ingredientele se gaseau si se gasesc in casa, sau poate pentru ca si mama si bunica fac genul asta de placite mai mult toamna.

Iubesc mirosul de dovleac aromatizat cu tot felul de amestecuri de condimente de sezon, ca scortisoara, nucsoara sau cuisoare

Pentru ca este toamna si pentru ca pere si dovleac din belsug, dar mai ales pentru ca la job sarbatorim ziua recoltei si se apropie Holloween m-am hotarat sa coc niste placinte cu dovleac.



Avem nevoie
Crusta:
*300 g faina
*150 g branza vaci/ smantana pentru gatit
*75ml ulei
*100 ml lapte
*1 plic praf copt


Se amesteca ingredientele pana obtinem o coca care nu se mai lipeste si o punem in tava. Eu am folosit o forma rotunda de silicon si una de aluminiu.

Crema de dovleac

Dovleacul ras se caleste pana ce se topeste zaharul, apoi se blenduieste pana ce obtinem o crema densa.

Punem unplutura in forma, peste crusta deja intinsa pe tava.



Dam la copt 45 minute la 180 grade.







Pofta buna!
Cristina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu