Pagini

8/06/2014

Tort Afinat




In incercarea de a gasi noi si felurite prajituri, am dat peste o reteta de rulada pe care imaginatia si creativitatea mea au transformat-o intr-un tort pe cat de aratos pe atat de gustos.


Avem nevoie
*4 oua
*100 g faina
*100 g zahar
* 50g unt
*10 g gelatina
*1 borcan dulceata afine
*afine congelate






Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si untul.
Se intinde pe foaie de copt si se da la cuptor 15 minute la 160 grade.
Blatul obtinut se taie pe din doua, se pune pe un prosop umed, se unge cu dulceata si se ruleaza.
Se pot
folosi si alte fructe, sau ciocolata. Eu am preferat afinele pentru culoare.









Avem nevoie
*3 oua
*75 g faina
*75 g zahar
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina.
Se intinde pe foaie de copt si se da la cuptor 15 minute la 160 grade.
Blatul obtinut se taie ca un capac pentru rulada si il lupim cu crema de branza

Crema de branza:
Mixam 100 g unt cu 200 g zahar farin si cu 250 g branza de vaci

Tortul il putem orna dupa cum ne dicteaza imaginatia! Eu l-am acoperit cu fondant si ornat cu o crema din frisca si ricota.

Pofta buna!
Cristina




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu