Pagini

9/24/2014

Napolitane cu Crema



Mai peste tot pe unde am ajuns in vizita in ultima vreme primesc foi de napolitane cu diferite creme, asa ca m-am hotarat sa fac si eu una. Majoritatea au nuca si o crema de caramel care ti se lipeste de dinti, dar ce va propun mai jos este diferita.

Ai nevoie:
*400 g zahar
*100 ml apa
*200 g unt
*4 oua
*100 g ciocolata neagra/menaj
*2 linguri cacao
*esenta de rom daca iti place aroma
*250 g nuca maruntita sau biscuiti faramitati






Fierbem apa cu zaharul, dupa care adaugam untul, cacao, cociocolata si esenta.
Se lasa sa clocoteasca 5 minute mestecand continuu.
Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam ouale mestecand continuu.
Punem pe foc inca 5 minute si adaugam nuca. Daca nu ai nuca, poti pune biscuiti faramitati.
Compozitia se pune peste foile de napolitana si dam la rece cateva ore.



Pofta buna!
Cristina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu