Pagini

3/10/2014

Chec



Zilele trecute am facut banalul chec, care aparent nu este chiar asa de banal pentru ca din cate am observat s-a mancat foarte rapid. Se pare ca ori am prieteni mancaciosi de dulciuri ori a foarte bun. Pentru oricare dintre motive voi impartasi reteta cu voi.




Avem nevoie:
*5 oua
*150 g zahar
*5 linguri ulei
*250 g faina
*jumatate lingurita de amoniac stins in otet
* 2 linguri cacao
*nuci

Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul; adaugam galbenusurile, uleiul, faina si amoniacul, treptat.
Punem 3 sferuri de compozitie in forma de silicon, sau in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar sfertul de compozitie ramas se amesteca cu cacao si se pune in tava din loc in loc.

Dam la cuptor la 170 grade timp de 25 minute.
Pentru aspect putem topi o ciocolata la bain marin si pune peste.


Pofta buna!
Cristina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu